0

Káva Glacio má taliansky pôvod a je skutočne skvelá

Kaviareň či cukráreň – príjemné prostredie, kde v hluku mesta stíšite. Prirodzená vôňa kávy vás aspoň na chvíľu hojdá akoby ste ležali v záhradnej sieti. Užiť si kávu je umenie a treba sa to naučiť. A zabudnite na tradičný zvyk jesť ku káve zákusok. Ak si kávu chcete vychutnať na sto percent, tak sa musíte sladkosti vzdať.

A hoci časť kávičkárov pije kávu výlučne bez cukru, ďalší si ju vychutnajú iba osladenú, prípadne aj s mliekom. Cukor jej chuť zjemňuje a môže aj zvýrazniť niektoré jej chute. Pravú chuť kávy si ale užijete iba bez cukru.

Zrná pre našu kávu pražíme v talianskej rodinnej pražiarni. Prechádzajú prísnym kontrolným procesom, aby si káva držala svoju vysokú kvalitu.

Aby espresso malo správnu a neodolateľnú chuť, musíme ho starostlivo pripraviť na kvalitnom baristickom prístroji. U nás používame značku Victoria Arduino. Na dobré espresso treba približne 9 gramov kávy, teplotu vody 93 stupňov Celzia, tlak 7 až 15 barov. Bez toho espresso nikdy nebude espressom. Zdá sa to byť jednoduché, ale pripraviť výnimočnú kávu si žiada zručnosť baristu, výkonný stroj, čerstvú kávu a kvalitnú vodu. Stačí nesprávne nastavený mlynček alebo zle vyčistený prístroj a káva už nechutí tak, ako by mala. Kvalitný prístroj na prípravu kávy je skvelý, no lahodnosť a punc výnimočnosti, pridá káve aj zanietený človek.  V Glaciu pre vás pripravujú kávu baristi, ktorí sa pravidelne zúčastňujú baristických tréningov a súťaží, kde zdokonaľujú svoje umenie pripraviť výbornú kávu. Naša baristka Lucia obstála v konkurencii na svetových súťažiach. Jej špecialitou je latte art. Vyskúšajte.